MaC Village


A vidéki térség szereplőinél gyakran hiányzik az innovációs kompetencia és az innovatív vállalkozásokkal való együttműködés megkezdésének módszerei. Ebből kifolyólag a kreatív iparágak vállalkozásait csak ritkán tekintették a falvak potenciális együttműködési partnerének, hogy fejlesszék sokrétű helyi kulturális erőforrásaikat és innovatív ötleteket találjanak a régió vonzerejének megőrzése érdekében.

A kreatív ipar a vidéki térségekben kiaknázatlan potenciállal rendelkezik Közép-Európában. A kreatív ágazat fejlesztése a vidéki területeken fenntartható és minőségi vállalkozásokat, valamint foglalkoztatási lehetőségeket teremthet és hozzájárulhat a vidéki diverzifikációhoz.

Itt indul a Mac Village projekt. A projekt fő célja egy könnyen alkalmazható módszertan kidolgozása egy interaktív folyamatban, a helyi és regionális szint számára, hogy innovációkat kezdeményezzen a CCI vállalkozásokkal együttműködve. Az alap a Frugal Innovation koncepció, amely válaszol az erőforrások korlátozására, amelyek a vidéki területeken is előfordulnak. Az innovációs módszerek sorozatát partnerországokonként három faluban tesztelik és tovább fejlesztik. A módszerek könnyen alkalmazhatók, és elősegítik a kompetencia és az innovatív hálózatépítés gyors és közös fejlesztését. A projekt egyesíti a különböző területekről érkező embereket (helyi hatóságok és érdekelt felek, régiók, vállalkozásfejlesztési ügynökségek és szervezetek, amelyek különleges kompetenciával rendelkeznek a CCI és a társadalmi vállalkozás területén), és többszintű párbeszédbe gyűjti őket.

A projekt 54 innovációs műhelyt fog végrehajtani hat régióban, Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Szlovéniában és Magyarországon, elősegítve a helyi szereplők és a CCI együttműködését. Több mint 200 résztvevő képzésben részesül a projektben kifejlesztett innovációs módszerek megvalósításában. Ezzel a falvak helyi szereplői képesek lesznek kedvező helyi feltételeket teremtni a kulturális és kreatív kultúra számára, valamint innovatív hálózatokat hozhatnak létre kulturális erőforrásaikat kiaknázó új termékek és szolgáltatások számára, és új vállalkozásokat alakíthatnak ki.

A Mac Village-t az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) Interreg Közép-Európa programja támogatja. A teljes társfinanszírozás összege 1.166.174,16 EUR

MaC_Village_small-surface_vertical.png